birželio 20, 2008

Alkoholio reklama arba pasižiūrėkim į save



"Karas keliuose" idėjai blėstant, karingai nusiteikusių "kovotojų" akys krypsta į jaunimo girtavimą. Gaivališka neapykanta ir noras su kuo nors kariauti aptemdė protą, o gal tiesiog išsiugdė teisuolio sindromas (AŠ esu TIESA/TEISINGUMAS).
Priešas "numero uno" - pardavėjai. Uždraust parduot nepilnamečiams. Ne uždraust pardavinėt sutemus. Nors ne, gal išvis uždraust pardavinėt. Hmmm nors irgi ne gal tegu dideliuose prekybos centruos pardavinėja, nes pačiam gali prireikt... - manau tokios mintys kirba "kovotojų" galvose. Mano galva, riboti pardavimą nepilnamečiams reikia, bet nebūkim naivųs, kad vien ribojimai ir draudimai ką nors išspręs.
Priešas numeris du - reklama. Uždrauskim alkoholio reklamą, tada jaunimėlis būdamas žalias ir kvailas, nežinos kas yra alkoholis ir nenorės. T.y. nežinos ką pirkti. Prisipirks limonado ar pienuko su bandelėm ir klausydami kaimo kapelijos suks ratelius ant pievelės. Gražu...
Nenagrinėsiu daugiau "priešų", nes, tiesą sakant, nežinau ir per daug nesidomiu tokiomis "šauniomis" akcijomis. Man juokingiausia ( o gal reikėtų sakyti - tragiškiausia? ), kad paraitotomis rankovėmis puolami visi, bet niekas nesivargina pasižiūrėti į save. Pažiūrėkime kaip švenčiamos šeimos/giminės šventės, jubiliejai. Ypač tos šventės, kur susirenka skirtingų kartų atstovai. Šventėmis jų net nevadina tai yra baliai, kurių tikslas "pašnekėti". Pašnekesiai prasideda žodžiais "nu išgeriam", "išgerk su mumis" ir pan. Aš asmeniškai dažnai susiduriu netgi su kaltinimais - "tau su seniais jau per žema gerti", "labai jau didelis ponas su ubagais negeri?" ir t.t. ir pan.
Gal prieš puolant stačia galva į "mūšį už teisingumą ir jaunimo blaivybę" pasižiūrėkime į save, į tradicijas kurias patys sukūrėme, pabandykime pasikeisti. Ar už šio karo pergalę irgi "perlaušim po buteliuką" ?

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Griežtai bet teisingai.