balandžio 03, 2008

Pašte pasimeta gyvenimai

Laiškai, viena seniausių komunikavimo priemonių, nepraranda savo įtakos ir šiais, aukštųjų technologijų, laikais. Sovietmečiu, skubios žinios buvo siunčiamos telegrafu. Šiandien, kai turime mobiliuosius telefonus, internetą, el.paštą, skubios žinios siunčiamos paštu. Ir ne registruotu laišku, kai paštas patvirtina, apie laiško įteikimą, bet paprastu laišku. Kaip žinia Lietuvos paštas neblizga savo paslaugų kokybe ir laiškai neretai pasimeta kažkur pakeliui.
"Na ir kas?" - paklausite jūs. Kad atsakyčiau į klausimą, papasakosiu trumpą įvykį, kuris palietė man artimus žmones.
Šeimai gimė naujagimis. Pagal visas tvarkas atliekami įvairųs tyrimai, kai kurie siunčiami į genetikos centrą. Taigi genetikos centras aptiko, kad naujagimis turi įgimtą gana retą nepagydomą genetikos ligą, kurios nepradėjus gydyti laiku, sutrinka mažylio vystymasis. Kaip manote, kokiu būdu pranešama apie tyrimo rezultatus? Žinoma, išsiunčiamas laiškas. Mano pažystamų atveju, laiškas keliavo lygiai savaitę. Kadangi dėl vėlavimo visos tolimesnės procedūros buvo atliekamos skubos tvarka, vaikutis nenukentėjo, bent jau gydytojai taip teigia. Bet buvę atvejų, kai laiškas pasimetė, ir tėvai sužinojo tik po gero mėnesio, dėl ko gydymas pradėtas per vėlai...
Nesiimsiu spręsti kas dėl to kalčiausias, nes mano nuomone kaltas tiek paštas, neužtikrinantis kokybiškų paslaugų. Tiek genetikos centras, kuris aplaidžiai vertina informacijos svarbą ir mažųjų ateitį atiduoda į aplaidžiai savo darbą atliekančios įmonės rankas.

Komentarų nėra: